Elmeson vinkort

Vinkort

Rødvin

El Meson’s Vinudvalg er et nøje udvalgt vinkort, hvor kun de bedste vine til de bedste priser fremgår. Her støder du blandt andet på vine fra Ribera del Duero, og mange andre fremragende druesorter.

Somera - Tempranillo

Bølger af dejlige saftige brombær, modne kirsebær, kølige blommer, violer, fint asiatisk krydderi og friskværnet peber skyller op af glasset. I munden er vinen saftig, nærværende og smukt balanceret.

gl. 79 
fl. 409

Acapella

Smagen består af mørke bær hvor det særligt at blåbær og brombær som melder sig på banen. bag ved fornemmer man de krydrede, nærmest støvede toner som er så kendetegnene for Tempranillo.

399,-

Finca la cuesta

Oplev bjergvinen, der både slukker tørsten og lukker munden på alverdens skeptikere. Finca la Cuesta blev i 2018 kåret til den 63. bedste vin i Spanien af James Suckling. Vinen kommer fra et af de mest hotte områder i Spanien, Bierzo, som har mange referencer til en fyldig Bourgogne.

499,-

Hito

Det her er vinen, som klæder den uformelle hverdagshygge, og den eklektiske madsammensætning som kommer med tapas-anretningerne. Det er vin, der både har lidt styrke, lidt krydderier og lidt sødme. Så det kan måle sig med det meste, og vil med garanti hjælpe med at elevere en uformel middag, til en særlig én af slagsen. Vinen udtrykker sig med et væld af frugtige dufte, så som brombær, ribs og boysenbær

499,-

Emilio Moro

Dette er Emilio Moros intro-vin opkaldt efter vingårdens grundlægger. Den repræsenterer et bredt udsnit af de marker, bodegaen råder over, med vinstokke, der er mellem 12 og 25 år gamle. Emilio Moro er en fuldfed, velstruktureret og kraftig rødvin med let sødmefuld mørk frugt, pæn syre og en god, lang eftersmag.

599,-

Erre Punto

Erre Punto er en ung og frisk vin fra Remírez de Ganuza. I glasset strømmer det ud med en helt utrolig frisk frugtfornemmelse, en kvalitet som stammer fra måden vinen er produceret på. Man har med denne vin anvendt carbonisk maceration. En teknik hvor man starter gæringen af vinen inden i druerne, uden at knuse dem først. Det giver en vin som er utroligt frugtig, og blød i sin tekstur.

625,-

Les Crestes

Fra det spanske stjerneområde Priorat i Catalonien kommer denne imponerende vin med masser af fylde og saft. Les Crestes er navnet på marken, hvor druestokkene vokser, og det er vingården Mas Doix, der står bag. I Priorats ufremkommelige og barske landskab skabes vine af ufatteligt høj kvalitet, og med Les Crestes får man et sublimt indblik i områdets formåen. I næsen byder vinen på mørk frugt, blomster, anis, menthol og vilde urter i et potent udtryk, som dog aldrig mister sin friskhed.

729,-

AN/2

Bodegas An Negra indkapsler simpelthen smagen af Mallorca, når de med AN/2 omdanner ukendte, lokale druesorter til vin med kæmpe internationalt potentiale. Det er vin, som både indgyder lyst til grill i haven og bøffer med sprød stegeskorpe, såvel som gode samtaler i behageligt vennelag. Her er smag af røde bær og bøf-krydderier, og det er velsmag på den der farlige måde, hvor man pludselig mistænker flasken for at have hul i bunden.

749,-

Mauro

Wild Raspberry, Unripe Red Plum, Fragrant (Light to Medium Bodied, 12% ABV)

999,-

Hvidvin

Hos El Meson giver vi vores gæster en autentisk smagsoplevelse med vores håndplukkede udvalg af spanske hvidvine. Vores restaurant tilbyder et omfattende udvalg af de bedste hvidvine fra Spanien, inklusive Albariño og Verdejo.

Somera - Macabeo/Chardonnay

Denne lyse, strågule hvidvin stammer fra Cariñena DO i Aragon regionen i spaniens nordøstlige hjørne. Her er varmen med til at hjælpe vinene med at opnå et dejligt og intenst udtryk. Vinen her er både rund og fyldig, samtidigt med at den får et syrligt modspil.

gl. 69 
fl. 269

Rantamplan

Verdejo er Spaniens tropiske vidunder. Den bliver til vin, som både er frisk og læskende, men som samtidigt smager af modne eksotiske frugter. Det er den slags vin, der bare passer perfekt til enhver situation, hvor tørsten måtte melde sig.

389,-

Bla Bla Bla

Herlig hvidvin fra Mallorca, der tager dig med på en tur ned under sydens sol. Strukturen er dejlig cremet, og der er skønne noter af hvide blomster og fedmefyldt frugt såsom honningmelon og ananas, samt friskere elementer med grønne æbler, nektariner og et herligt strejf af citrus i den lange afslutning. Det giver næsten mindelser om god Chardonnay, selvom druen er helt sin egen.

429,-

José Pariente

Normalt er hvidvinene fra Rueda lavet på Verdejo-druen, men José Pariente så uopdaget potentiale for en helt ny spiller i områdets terroir: nemlig Sauvignon Blanc. De nu 30 år gamle stokke, var således blandt de allerførste Sauvignon Blanc stokke, der blev plantet i området.

449,-

Polvorete

Guddommelig tørstslukker lavet på Godello-druen. Vinen er gæret og lagret på rustfri ståltanke, og sender derfor sine noter af citrusfrugter, hvide blomster og stenfrugt helt uspoleret og glasklart op i næsen på den heldige smager. En fremragende hvidvin, som altid bør nydes afkølet og i godt selskab.

459,-

Fillaboa Blanco

Albariño er druesorten som bliver til nogle af Spaniens allerbedste hvidvine. Det kommer fra området Rias Baixas (hint: x udtales som "ch" på spansk). Et område som ligger ud til kysten, hvorfor fisk, skaldyr og havudsigt er en del af dagligdagen. Det har formet Albariño-vinene gennem generationer, og de gør sig derfor formidabelt til en eftermiddag i solen, eller en tallerken med alt godt fra havet. Smagsmæssigt spilles der på sommervenlige indryk som kvæde, grønne æbler og hyldeblomst.

529,-

Sangria, Cava & Rosé

Husets hjemmelavede Sangria

Oplev den autentiske smag af Spanien med en forfriskende og velsmagende sangria! Dette er en drink, som har været en del af den spanske kultur i generationer, og som nu er blevet populær over hele verden. Sangria er en vinbaseret drink, der er fyldt med frugt og krydderier, som giver den en unik og lækker smag. Den er perfekt til at nyde på en varm sommerdag, mens du slapper af med venner og familie. Den spanske sangria kan laves med forskellige typer vin, men den traditionelle opskrift inkluderer rødvin, frugt, sukker, brandy og sodavand.

gl. 79 
fl. 279

Cava - Brut - Single Estate

Denne Cava fra Can Petit er frugtig, ren og mineralsk med brusende bobler og et behersket strejf af sødme. Vinen er lavet ved méthode traditionelle, som er den samme fremgangsmåde man anvender i Champagne, hvor vinens 2. gæring skal foregå på flasken. Cavaen lagrer 12-15 måneder i flasken, inden den degorgeres og frigives.

gl. 79 
fl. 409

Somera - Rosé

Rund og blød rosé med aromaer af friske røde bær. Denne dybtfarvede, kirsebærrøde rosévin stammer fra Cariñena DO i Aragon regionen i spaniens nordøstlige hjørne. Her er varmen med til at hjælpe vinene med at opnå et dejligt og intenst udtryk. I en søgen efter modspil til det tunge og intense, er producenterne begyndt at søge op i højderne, for at justere på varmen.

gl. 69 
fl. 409

Hito - Ribera del Duero - Rose

Cepa 21 kalder sig selv for "Ribera del Dueros friskeste udtryk", et mantra som der sættes tyk streg under, når man får denne spanske rosado i glasset. Lavet på 100% Tempranillo (lokalt kaldet Tinto Fino), er druesortens normale aggressive kendetegn langt væk, og i stedet får man kun en rødfrugtet sommereliksir.

fl. 499

Kom i kontakt med os

Brænder du inde med et spørgsmål? Tøv ikke med at tage kontakt til os!

Åbningstider

Mandag – Lørdag
17 – 23 (Køkkenet lukker 22)

Søndag

Lukket (Åben efter aftale)

Copyright © 2023 Resturant El Meson

Scroll to Top